Η Μυστηριώδης Νήσος

Η Μυστηριώδης Νήσος
Μια τετραήμερη περιπέτεια στο νησί της Σαμοθράκης

Επιχειρούμε μια καταβύθιση στις πιο συναρπαστικές ιστορίες του αρχαίου κόσμου, αναζητούμε τα ίχνη μεσαιωνικών περιπετειών, ανασύρουμε αναμνήσεις από ένα παρελθόν πιο πρόσφατο και συνδέουμε το χθες με το σήμερα ενός συναρπαστικού προορισμού.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης εξερεύνησης μας στο νησί των μυστηρίων και των πιο αχαρτογράφητων τελετών της αρχαιότητας συναντάμε τον Λύσανδρο τη στιγμή που ζητά να μυηθεί στα Καβείρια μυστήρια, τον Φίλιππο τη στιγμή που ερωτεύεται την Ολυμπιάδα και ένα συγκλονιστικό ακέφαλο άγαλμα τη στιγμή που αναδύεται από το χώμα και το οποίο αργότερα θα καταλάμβανε μια περίοπτη θέση σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Κινούμαστε κάτω από το «Φεγγάρι» όπως λένε οι ντόπιοι το όρος Σάος που με τα 1611μ. του δεσπόζει σε όλο το νησί και περπατάμε στο κατάμεστο από πλατάνια φαράγγι του Φονιά με την κρυστάλλινη βάθρα του.

Σκαρφαλώνουμε σε Γενοβέζικους πύργους και ανακαλύπτουμε την γοητεία που κρύβουν τα λιθόστρωτα καλντερίμια της χώρας και του κάστρου της, από όπου η θέα στο Αιγαίο είναι μοναδική.

Πίνουμε τον καφέ μας σε παραδοσιακά καφενεία και γευόμαστε τοπικά σαμοθρακίτικα εδέσματα. Κολυμπάμε στο ακρωτήρι των Κήπων απολαμβάνοντας τη θέα της Ίμβρου και του Θρακικού πελάγους.

Γνωρίζουμε καλύτερα τον  Ίωνα Δραγούμη και το περίεργο γλωσσικό ιδίωμα του νησιού.
Αρχαιολογία, πεζοπορία στη φύση, ιστορικές προσωπικότητες, μεσαιωνικοί ηγεμόνες, αγώνες και σφαγές, Χριστιανοί και Τούρκοι αλλά προπάντων οι Μεγάλοι Θεοί μας περιμένουν για να ανακαλύψουμε μαζί τη Μυστηριώδη Νήσο που λέγεται Σαμοθράκη.

 

BOOK NOW