Πολιτιστικές διαδρομές, ταξίδια, επιμορφωτικά σεμινάρια, εμπειρίες πόλης. Αυτό είναι το χειμερινό πρόγραμμα της Thessaloniki Walking Tours.

Χειμώνας με την Thessaloniki Walking Tours

Κυριακή 13 Ιανουαρίου
«Τα τείχη της Θεσσαλονίκης»
Ανακαλύπτουμε τα πλέον άγνωστα σημεία στα Τείχη της Θεσσαλονίκης με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και κατανοούμε τη σημασία τους στη μακραίωνη ιστορία της πόλης.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου
«Υπόθεση Παγκρατίδη»
Η ιστορία που συγκλόνισε την Θεσσαλονίκη και ρίχνει μέχρι σήμερα τη σκιά της παρουσιάζεται σε μια ξεχωριστή διαδρομή.

Κυριακή 20 Ιανουαρίου
«Διακοσμητικοί λίθοι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης»
Με οδηγό τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο ακολουθούμε τις διαδρομές των υλικών από τα οποία κατασκευάστηκαν τα μνημεία της Θεσσαλονίκης και αναζητούμε τα σημεία που αρχαίος κόσμος συναντά τον δικό μας.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου
«Οι λέξεις και τα πράγματα»
Ο καθηγητής της αρχιτεκτονικής και συγγραφέας Πέτρος Μαρτινίδης γίνεται ο οδηγός μας σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο των ιδεών, της κριτικής, της φιλοσοφίας της τέχνης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τρεις τρίωρες διαλέξεις. (Συνάντηση 1η )

Σάββατο 26 Ιανουαρίου
«Βιβλία σαν αυτό μπορεί να μην είναι ανώφελα»
Ένα ταξίδι στις θεμελιακές αφηγήσεις του δυτικού πολιτισμού μέσα από τα 30 πιο επιδραστικά μυθιστορήματα όλων και αφηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη. (Συνάντηση 6η)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου
«Ψηφίδες Βυζαντινής Θεσσαλονίκης»
Αναζητούμε ίχνη της βυζαντινής παρουσίας που σημάδεψαν τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης σε ένα περίπατο με πλούσια αφήγηση και ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου
«Οι λέξεις και τα πράγματα»
Ο καθηγητής της αρχιτεκτονικής και συγγραφέας Πέτρος Μαρτινίδης γίνεται ο οδηγός μας σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο των ιδεών, της κριτικής, της φιλοσοφίας της τέχνης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τρεις τρίωρες διαλέξεις. (Συνάντηση 2η )

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου
«Λογοτεχνικός Περίπατος στη Θεσσαλονίκη»
Οι ποιητές, οι πεζογράφοι, στην Θεσσαλονίκη.
τα περιοδικά, οι λογοτεχνικές συντροφιές τροφοδοτούν με άγνωστες ιστορίες μια ιδαίτερη διαδρομή η οποία, με οδηγό την Εύη Καρκίτη, προσεγγίζει κριτικά τη λογοτεχνία που γράφτηκε στη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
«Βεργίνα – Βέροια»
Ημερήσια εκδρομή σε συνεργασία με το Voya Travel και ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο που ξεκινά από το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών και ολοκληρώνεται στην πιο ατμοσφαιρική γειτονιά της Βέροιας.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου
«Οι λέξεις και τα πράγματα»
Ο καθηγητής της αρχιτεκτονικής και συγγραφέας Πέτρος Μαρτινίδης γίνεται ο οδηγός μας σε μια συναρπαστική περιήγηση στον κόσμο των ιδεών, της κριτικής, της φιλοσοφίας της τέχνης, της καλλιτεχνικής δημιουργίας μέσα από τρεις τρίωρες διαλέξεις. (Συνάντηση 3η )

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου
«Οι στοές της Θεσσαλονίκης»
Μπαίνουμε σε γνωστές και λιγότερο γνωστές στοές της Θεσσαλονίκης και ανακαλύπτουμε τις ιστορίες τους με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου
«Βιβλία σαν αυτό μπορεί να μην είναι ανώφελα»
Ένα ταξίδι στις θεμελιακές αφηγήσεις του δυτικού πολιτισμού μέσα από τα 30 πιο επιδραστικά μυθιστορήματα όλων και αφηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη. (Συνάντηση 7η )

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου
«Δάγκουλας, ο δράκος της Θεσσαλονίκης»
Ο Ανδρέας Βενιανάκης ανασύρει μνήμες από τη σκοτεινή περίοδο της ναζιστικής κατοχής και γίνεται ο οδηγός μας σε μια διαδρομή για τον Δράκο της Θεσσαλονίκης, τον Αντώνιο Δάγκουλα, βασισμένη στο βιβλίο του.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου
«Ελληνιστικός κόσμος»
Ο Μέγας Αλέξανδρος, τα Βασίλεια αλλά και η τέχνη της ελληνιστικής περιόδου παρουσιάζονται σε τρείς τρίωρες διαλέξεις με τον Τάσο Παπαδόπουλο. (Συνάντηση 1η )

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
“Υπόθεση Παγκρατίδη “
Η ιστορία που συγκλόνισε την Θεσσαλονίκη και ρίχνει μέχρι σήμερα τη σκιά της παρουσιάζεται σε μια ξεχωριστή διαδρομή.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου
«Η Θεσσαλονίκη του Γιάννη Σερβετά»
Ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ΄70 και φτάνοντας μέχρι τις αρχές του ’90 ο Γιάννης Σερβετάς μοιράζεται μαζί μας ιστορίες, που φέρνουν δάκρυα, γέλια αλλά και δάκρυα από τα γέλια σε έναν συναρπαστικό, βιωματικό περίπατο.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
«Ελληνιστικός κόσμος»
Ο Μέγας Αλέξανδρος, τα Βασίλεια αλλά και η τέχνη της ελληνιστικής περιόδου παρουσιάζονται σε τρείς τρίωρες διαλέξεις με τον Τάσο Παπαδόπουλο. (Συνάντηση 2η )

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου
«Από τη Μπάρα στο Βαρδάρη»
Ιστορίες και αφηγήσεις της ερωτικής πόλης σε μια τολμηρή διαδρομή, έξω από τον ξεναγικό χάρτη, με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και τη συμμετοχή της Κρίστυς Αλεξίου.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
«Συμβαίνει στο Φραγκομαχαλά»
Η πιο γοητευτική γειτονιά αποκαλύπτει τα μυστικά της σε έναν περίπατο που συνδυάζει τις γεύσεις με τις ιστορίες από την πόλη με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου
«Βιβλία σαν αυτό μπορεί να μην είναι ανώφελα 2ος Κύκλος»
Ένα ταξίδι στις θεμελιακές αφηγήσεις του δυτικού πολιτισμού μέσα από τα 30 πιο επιδραστικά μυθιστορήματα όλων και αφηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη. (Συνάντηση 1η )

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου
«Διαδρομή στον Χορτιάτη»
Ανακαλύπτουμε τον Χορτιάτη σε μια περιήγηση με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και μοιραζόμαστε ιστορίες από το δύσκολο πρόσφατο παρελθόν.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου
«Ελληνιστικός κόσμος»
Ο Μέγας Αλέξανδρος, τα Βασίλεια αλλά και η τέχνη της ελληνιστικής περιόδου παρουσιάζονται σε τρείς τρίωρες διαλέξεις με τον Τάσο Παπαδόπουλο. (Συνάντηση 3η )

Σάββατο 2 Μαρτίου
«Σελανίκ, το Ρόδο του Σουλτάνου»
Αναζητούμε τα ίχνη της οθωμανικής περιόδου και φέρνουμε στο φως ιστορίες που κοντεύουν να γλιστρήσουν από τη μνήμη της πόλης με τη χαρακτηριστική αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου.

Κυριακή 3 Μαρτίου
«Στον παράδεισο του Τζέκη Άμποτ»
Περιήγηση σε έναν μυστικό τόπο που κρύβει πολλές ιστορίες, το δάσος του ΔΕΛΑΣΑΛ στο Ρετζίκι με οδηγό τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο .

Σάββατο 9 Μαρτίου
«Βιβλία σαν αυτό μπορεί να μην είναι ανώφελα 2ος Κύκλος»
Ένα ταξίδι στις θεμελιακές αφηγήσεις του δυτικού πολιτισμού μέσα από τα 30 πιο επιδραστικά μυθιστορήματα όλων και αφηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη. (Συνάντηση 2η )

9- 10- 11 Μαρτίου
Ταξίδι στο Κέντρο της Γης
Ταξιδεύουμε σε Ναύπακτο, Δελφούς, Αράχωβα, Όσιο Λουκά και Δίστομο σε συνεργασία με το Voya Travel και ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Σάββατο 16 Μαρτίου
«Το Ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη»
Ο Τάσος Παπαδόπουλος γίνεται ο οδηγός μας σε μια ξεχωριστή διαδρομή που ανιχνεύει την σχέση του Ρεμπέτικου με τη Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ‘ 80»
Η πόλη, οι άνθρωποι, οι συνήθειες, τα στέκια, η μουσική. Ο Γιώργος Γκόζης και η Εύη Καρκίτη με καλεσμένο τον Δημήτρη Κάζη γίνονται οι οδηγοί μας σε έναν διασκεδαστικό, βιωματικό περίπατο.

Κυριακή 17 Μαρτίου
«Σκοτεινή Μνήμη»
Ανασύρουμε τη μνήμη του συνταρακτικού 20ου αιώνα της Θεσσαλονίκης σε μια ξεχωριστή διαδρομή με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Σάββατο 23 Μαρτίου
«Βιβλία σαν αυτό μπορεί να μην είναι ανώφελα 2ος Κύκλος»
Ένα ταξίδι στις θεμελιακές αφηγήσεις του δυτικού πολιτισμού μέσα από τα 30 πιο επιδραστικά μυθιστορήματα όλων και αφηγητή τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη. (Συνάντηση 3η )
21- 22- 23- 24- 25 Μαρτίου
Στην περιπόθητη Πόλη
Μια αξέχαστη περιήγηση σε μνημεία, σημεία, τόπους και μυστικές γωνιές της Κωνσταντινούπολης σε συνεργασία με το Voya Travel και ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Σάββατο 30 Μαρτίου
«Η μουσική στη Θεσσαλονίκη»
Η Χριστίνα Μαβίνη συνδέει σημεία στον αστικό ιστό με τη μουσική ιστορία και τις μουσικές παραδόσεις της Θεσσαλονίκης σε ένα περίπατο με ξεχωριστό χαρακτήρα.

Κυριακή 31 Μαρτίου
«Στη Συνοικία των Εξοχών»
Περιηγούμαστε σε σημεία και χώρους της αλλοτινής Συνοικίας των Εξοχών και αφηγούμαστε τις ιστορίες των οικογενειών που κατοίκησαν τις διάσημες επαύλεις. Ιστορία, λογοτεχνία, αρχιτεκτονική μπλέκονται σε έναν περίπατο γεμάτο εκπλήξεις με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και τη σύμπαραξη της Εύης Καρκίτη.

(ευχαριστούμε θερμά τον Χρήστο Σαββίδη για τη χειμωνιάτικη αφίσα μας)