Μετράμε αντίστροφα για την 4ημερη περιήγησή μας στην Αθήνα

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου

  Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης προσεγγίζει κριτικά συγγραφείς και το έργο τους και δένει τις ιστορίες που αφηγείται με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο στον αστικό ιστό.

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου

  Ανεβαίνουμε με τον ξεναγό μας Τάσο Παπαδόπουλο στον βράχο της Ακρόπολης, διατρέχουμε την συνταρακτική ιστορία του μνημειακού συγκροτήματος που όρισε τον δυτικό πολιτισμό και εξετάζουμε τον αντίκτυπό του στο παγκόσμιο φαντασιακό. Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης ολοκληρώνει μια αξέχαστη εμπειρία.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου

  Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο περιηγούμαστε σε ένα τόπο μνήμης και τέχνης, ανασύρουμε γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας και μέσα από σφίγγες, μαυσωλεία, ταφικά γλυπτά, φιλοπερίεργες γάτες, τάφους ευεργετών, ηρώων πολιτικών, στρατιωτικών, καλλιτεχνών, ζωγράφων και συγγραφέων μοιραζόμαστε τις συνταρακτικές ιστορίες που έχει να αφηγηθεί το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας με έναν αστικό αρχιτεκτονικό περίπατο ανιχνεύουμε το πώς η Αθήνα, μια άσημη πόλη του 19ου αιώνα κατάφερε να γίνει μια μητρόπολη του 21ου.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Δημήτρης Φύσσας ανασύρει μνήμες και μικρές ιστορίες από γνωστά και λιγότερο γνωστά σημεία μιας συναρπαστικής πόλης που ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει.


Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com, 6978186900-1 & 2310 424916

 

(Η μεταφορά, η διαμονή στο ξενοδοχείο Parthenon με πρωινό, δείπνο σε κεντρικό εστιατόριο των Αθηνών το βράδυ της Πέμπτης, φαγητό, άφθονος οίνος, ζωντανή μουσική και αυθεντική διασκέδαση σε υπόγεια ταβέρνα το βράδυ του Σαββάτου, τα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων περιλαμβάνονται στην τιμή των 320 ευρώ)